HELE GRANEN EN VEZELS

Bij Jordans gebruiken we de hele korrel. Dit betekent dat de haver, tarwe en gerst die u in ons ontbijtgranen vindt uit elk eetbaar stukje graan bestaan; waaronder ook de zemelen, kiem en.... het endosperm. Deze ingrediënten klinken misschien niet zo glamoureus, maar ze zitten vol goede dingen zoals vitaminen, mineralen en vezels.

Het goeie aan hele korrels is dat ze veel meer voedingsstoffen bevatten dan geraffineerde korrels. Hoeveel meer vraagt u zich af? Wel, hele korrels bevatten ongeveer vier keer zoveel vezels als geraffineerde, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering*. Dus hoewel elk Jordans-product een bron van vezels is, zijn sommige van onze producten (zoals onze overheerlijke Super Granolas) in feite ook erg vezelrijk.

what-20are-20whole-20grains.png#asset:377

*Havervezels, gerstvezels en tarwezemelen dragen bij aan een toename van de fecale bulk (volume) wanneer deze worden geconsumeerd als onderdeel van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Voedingsmiddelen met een hoog vezelgehalte zijn voedingsmiddelen die 6 g vezels per 100 g bevatten.