Veel Gestelde Vragen

ONZE PRODUCTEN

ONZE PRODUCTEN

U vindt onze producten in enkele grote supermarkten (Albert Heijn, Deen Supermarket, Jumbo, Hoogvliet, Plus, Jan Linders, Dirk, DEKAMARKT). Ook al zouden wij het fantastisch vinden om onze heerlijke producten in al hun winkels terug te vinden, is dat helaas niet mogelijk.

Sorry, wij verkopen onze producten niet rechtstreeks aan consumenten. Bekijk snel het antwoord op de bovenstaande vraag om een verkooppunt in uw buurt te vinden.

Wij hopen dat u 100% tevreden bent met onze producten. Als u dat niet bent, willen wij dat graag weten. Rav en het team helpen u graag met al uw vragen of opmerkingen. U kunt telefonisch contact opnemen met het team of hen een e-mail of brief sturen. Al onze contactgegevens vindt u onder het kopje 'Neem contact met ons op' op de website.

Het beantwoorden van deze vraag laten we graag aan deskundigen over. Dit is wat ze zeggen: Jordans Super Granola kan als onderdeel van een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl het cholesterolgehalte helpen verlagen. Een portie van 45 g bevat 1 g bèta-glucanen, oplosbare voedingsvezels. Dit is één derde van de voorgestelde dagelijkse inname van 3 g. Een hoog cholesterolgehalte is een belangrijke risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Coronaire hartziekten hebben meerdere risicofactoren en het elimineren van één van deze risicofactoren kan al dan niet een gunstig effect hebben.

INGREDIËNTEN

INGREDIËNTEN

Wij voegen geen zout toe aan de ontbijtgranen of graanrepen die in België te koop zijn.

Het merendeel van de ingrediënten die wij in onze producten gebruiken, zijn volkoren graanproducten en de meeste daarvan zijn afkomstig van natuurvriendelijke boerderijen in Groot-Brittannië. De overige ingrediënten die wij gebruiken, zoals knapperige noten, sappige bessen, tropisch fruit, suiker en olie worden wereldwijd ingekocht om ervoor te zorgen dat aan onze normen is voldaan, namelijk de beste smaak en de hoogste kwaliteit.

Hoewel deze ingrediënten niet doelbewust aan ons recept worden toegevoegd, informeren wij u graag over andere ingrediënten die in dezelfde productiefaciliteit worden verwerkt voor het geval dat iemand die het product eet een bepaalde allergie heeft. Wij moeten u hier veiligheidshalve over informeren.

Wij geloven dat natuurlijke voedingsmiddelen die slechts licht bewerkt zijn over het algemeen beter voor u zijn - omdat ze meestal meer vezels, vitaminen en mineralen bevatten en ook nog eens geweldig lekker zijn!

Alle vruchten bevatten natuurlijke suikers, maar ze bevatten ook vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Er zijn veel voordelen verbonden aan het eten van natuurlijk voedsel dat rijk is aan volle granen, gedroogde vruchten, noten en zaden.

In sommige van onze gebakken graanrecepten gebruiken wij ruwe rietsuiker als natuurlijk bindmiddel om de haverclusters samen te houden en af en toe voegen wij ook wat honing toe voor de smaak. We voegen geen zout toe aan onze recepten en zijn actief op zoek naar manieren om het gebruik van vetten en suiker te beperken en toch onze geweldige natuurlijke smaak te behouden, waarvan mensen houden.

Doordat wij natuurlijke ingrediënten gebruiken, zullen onze recepten nooit 'suikervrij' of 'vetvrij' zijn, maar we zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat ze allemaal een goed evenwicht bevatten van de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die ons lichaam nodig heeft.

In sommige van onze ontbijtgranen en graanrepen gebruiken wij een kleine hoeveelheid raapzaadolie en palmolie die we gemengd hebben. Wij gebruiken de absolute minimumhoeveelheid palmolie die nodig is om ervoor te zorgen dat onze producten van nature heerlijk en knapperig zijn tot de laatste hap. Sinds de opening van een nieuwe palmolieraffinaderij in het Verenigd Koninkrijk, die alleen gecertificeerde duurzame palmolie uit Papoea-Nieuw-Guinea zal gebruiken, kunnen wij nu 100% gecertificeerde duurzame palmolie gebruiken. Jordans is sinds 2006 lid van de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO), die tot doel heeft bedrijven en milieuactivisten samen te brengen om duurzame palmolieproductiemethoden te promoten. We kochten ook Green Palm-certificaten voor 100% van onze palmolieaankoop om ervoor te zorgen dat gecertificeerde duurzame palmolie werd geproduceerd en gebruikt in plaats van niet-duurzame palmolie - ook al konden we op dat moment niet garanderen dat het in onze producten zat. Als bedrijf dat zich ook inzet voor in het wild levende dieren, delen wij de zeer reële bezorgheden van veel milieuactivisten over de ecologische gevolgen van de ontbossing van het regenwoud voor de palmolieproductie. Dit is een complexe kwestie waarbij niet alleen de habitat van de Sumatraanse orang-oetan en Sumatraanse tijger op het spel staat, maar ook de behoeften van de inheemse plattelandsbevolking en kleine boeren, die voor een groot deel worden ondersteund door de palmolie-industrie.

November 2011: Voor de WWF Palmolie scorecard 2011 die de inkooppraktijken van grote bedrijven beoordeelt behaalde Jordans & Ryvita behaalde de maximumscore van 9 punten. De scorecard meet de prestaties van 132 grote detailhandelaars en fabrikanten van consumptiegoederen op vier gebieden die aantonen of deze bedrijven al dan niet verantwoordelijk handelen:

Actief lid zijn van de RSPO;

Publieke betrokkenheid bij RSPO-gecertificeerde duurzame palmolie;

Bekendmaken hoeveel palmolie zij gebruiken;

Bekendmaken hoeveel van de palmolie die zij aankopen RSPO-gecertificeerd is.

Nee, wij gebruiken geen additieven of kleurstoffen in onze producten. We vinden dat er genoeg goede natuurlijke producten zijn om onze producten lekker te maken.

Haver, noten en zaden bevatten allemaal vetten, maar meestal zijn dit 'goede' vetten (zowel meervoudig als enkelvoudig onverzadigde vetten) die uw lichaam nodig heeft. Deze natuurlijke ingrediënten bevatten ook vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen.

In sommige van onze gebakken graanrecepten voegen wij wat natuurlijke oliën toe om de haver te binden. Wij streven er altijd naar om de oliën die we gebruiken te mengen om zoveel mogelijk 'goede' meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten te gebruiken en het gehalte verzadigde vetten te beperken.

Wij engageren ons om het gebruik van 'toegevoegde' olie te beperken en de soorten olie die we gebruiken te optimaliseren.

Ja, alle Jordans producten zijn geschikt voor vegetariërs.

Wij gebruiken echter wel melkchocolade en honing in sommige van onze graanproducten die in dezelfde productiefaciliteit worden gemaakt. Het risico op kruisbesmetting tussen producten is zeer klein, maar we kunnen ze dus niet 100% geschikt verklaren voor veganisten. Zie onderstaande link naar onze website, waar u ons volledige assortiment vindt alsook informatie over de ingrediënten en voedingswaarde van onze producten.

http://www.jordanscereals.com/...

Nee, onze producten zijn niet geschikt voor mensen die geen gluten eten. Dit komt door een eiwit genaamd avenine, dat scheikundig gezien zeer vergelijkbaar is met gluten en dezelfde bijwerking kan veroorzaken als u een tarwe- en haverintolerantie heeft. Daarom kunnen wij niet 100% garanderen dat onze producten vrij zijn van tarwe vanwege het risico van kruisbesmetting. Hoewel onze machines na elke productieronde volledig worden gereinigd, is er nog steeds een kleine kans op kruisbesmetting.

Nee - Onze graanproducten zijn niet koosjer en zijn al enige tijd niet meer als zodanig gecertificeerd. Sommige websites voor koosjer-producten stellen dat sommige van onze producten koosjer zijn, maar omdat ze niet gecertificeerd zijn, verklaren wij altijd dat ze niet koosjer zijn.

MILIEU EN RECYCLAGE

MILIEU EN RECYCLAGE

Het zwart-witsymbool met de pijlen is geen recyclagesymbool, maar een in Europa gebruikelijk generiek merkteken dat betekent dat de fabrikant van dat product voldoet aan de bepalingen van de Europese richtlijn inzake verpakking en verpakkingsafval. De Europese richtlijn inzake verpakking en verpakkingsafval (94/62/EG) schrijft voor dat als u fabrikanten die in Europa producten met een verpakking verkopen verplicht zijn om die verpakking terug te winnen. Dit kan door een systeem op te zetten die voorziet in de terugname/inzameling van de eigen verpakking van de koper van de producten (zelden gedaan), of door het betalen van een bijdrage aan een programma zonder winstoogmerk, zoals het Groene Punt, waardoor de fabrikant niet langer verplicht is om zijn eigen verpakkingsafval dat op de Europese markt is gebracht terug te winnen. Het Groene Punt-verpakkingsprogramma is momenteel het standaardterugnameprogramma in meer dan 24 Europese landen.

Wij doen er alles aan om de impact van onze verpakkingen op het milieu tot een minimum te beperken en erkennen dat het hoofddoel van alle voedselverpakkingen is om de inhoud veilig voor u te bewaren. Ons bedrijf recycleert meer dan 600 ton karton per jaar.

De dozen waarin onze ontbijtgranen en graanrepen zijn verpakt: de kartonnen dozen die wij gebruiken voor onze ontbijtgranen en graanrepen zijn gemaakt van mengproducten die gecertificeerd zijn door de Forest Stewardship Council. Waar mogelijk gebruiken wij nieuw karton afkomstig van duurzame bronnen. Deze dozen zijn volledig recycleerbaar en veel gemeenten verzamelen ze voor recyclagedoeleinden - raadpleeg het gemeentebestuur van uw gemeente voor meer informatie. Let op het recyclagesymbool op onze verpakkingen.

Zakjes en wikkels: helaas is het momenteel niet haalbaar voor ons om biologisch afbreekbare folie te gebruiken bij de productie van de zakjes en wikkels die wij gebruiken om de rest van ons assortiment te verpakken. Helaas kunnen deze materialen momenteel niet op grote schaal worden gerecycleerd, maar in sommige winkels is er een plasticfolieafvalbak die u kunt gebruiken. We zijn constant op zoek naar andere manieren om te proberen zo weinig mogelijk van deze materialen te gebruiken, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid van uw voedsel. We recycleren ook al het karton, papier en plastic dat gebruikt wordt om onze producten te maken.

Transport- en buitenverpakkingen: het golfkarton dat gebruikt wordt voor het transport van onze graanproducten bevat 90-99% gerecycleerd materiaal. Deze kisten zijn volledig recycleerbaar en de supermarkten hebben hieromtrent regelingen getroffen.